terug naar assortiment

Diesel Additief

 • Diesel Additief

Voor probleemloos diesel gebruik in alle seizoenen.

ERC Diesel Additief, het additief met echt breedschalige werking voor probleemloos diesel rijden, (zowel in de zomer als in de winter, het hele jaar door). Ook geschikt voor bio-diesel en verbetert de werking van dieselmotoren op vele manieren.

Het effect

Fluctuerende brandstof kwaliteiten kunnen de prestaties en brandstofverbruik van dieselmotoren beïnvloeden. Door vervuiling van injectoren stijgt het brandstofverbruik. Indien er onvoldoende bescherming is tegen kou kunnen leidingen en filters verstopt raken. ERC diesel additief lost deze problemen met zijn breedschalig-spectrum op, Zowel in de zomer als in de winter. Het verbetert de koude start eigenschappen, zorgt voor reiniging van de injectoren en het complete systeem. Verlaagt het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en verbetert de stromingseigenschappen, zelfs bij koud weer.

Het resultaat

Bij gebruik van ERC Diesel Additief samen met dieselbrandstof kwaliteit volgens DIN cetaangetal wordt een verbetering bereikt met maximaal 12 procent. Het toegenomen cetaangetal verbetert het gemak van ontbranding en verlaagt het brandstofverbruik, zelfs bij Bio-diesel. Daarnaast verbetert ERC Diesel Additief het motorlawaai en uitlaatgassen.

ERC Diesel Additief:

 • vergemakkelijkt koude start, verhoogt het motorvermogen
 • reinigt het brandstofsysteem en injectoren
 • vermindert het brandstofverbruik
 • beschermt tegen corrosie
 • vermindert slijtage en nagelen van de motor tot 60 procent
 • verbetert de beschermende werking van de brandstof zelfs in de winter
 • vermindert de schadelijke uitstoot, verlaagt de CO2-uitstoot en beschermt het milieu
 • verlicht de dieselpartikelfilter en is geschikt voor gebruik met DPF

 

ERC Diesel Additief (ook Bio-diesel) is ontworpen voor regelmatig gebruik het hele jaar door, voor gebruik in alle dieselmotoren (ook met DPF) en van dieselbrandstoffen.

Artikel nr. 53-0160-04-ERC

Diesel Power Additief

 • Diesel Power Additief

Krachtig met breedschalige werking en smering verbeterend.

ERC Diesel Power additief is de high-performance diesel additief met een breed spectrum aan actieve additieven voor minder slijtage en meer vermogen. Het stabiliseert de brandstof cetaangetal en verbetert de bescherming tegen corrosie. Injectoren worden schoon gehouden en optimaliseren de brandstof consumptie.

Het effect

Fluctuerende brandstof kwaliteiten kunnen de prestaties en het verbruik beïnvloeden. Door aankoekingen op de injectoren stijgt het brandstofverbruik. Door de hoge druk van de moderne injectie pompen zijn uitstekende smerende eigenschappen van de brandstof vereist. ERC Diesel Power Additief verbetert de ontstekings kenmerken door het verhogen van het cetaangetal, reinigt en houdt injectoren schoon, verbetert de smerende eigenschappen van diesel, zorgt voor een optimale bescherming tegen slijtage. ERC Diesel Power Additief bevat een prestatie pakket voor de veroudering en oxidatie stabiliteit.

Het resultaat

Bij gebruik van ERC Diesel Power Additief in combinatie met dieselbrandstof kwaliteit volgens DIN wordt een cetaangetal verbetering bereikt van maximaal drie punten en er word een onmiddellijke verbetering in het ontstekings gedrag bereikt. ERC Diesel Power Additief bevat zeer effectieve smering tegen wrijving en slijtage. De uitstoot van roet en CO2 wordt permanent verminderd.

ERC Diesel Power Additief:

 • vergemakkelijkt koude start, verhoogt het motorvermogen
 • verbeteren van de smeereigenschappen van dieselbrandstof en is effectief tegen slijtage
 • reinigt het brandstofsysteem en injectoren en houdt ze schoon
 • vermindert het brandstofverbruik en leidt tot een optimale schone verbranding en emissiereductie. Verlicht het roetfilter (DPF)
 • beschermt tegen corrosie in de brandstoftanks, brandstoftoevoer leidingen en in de motor
 • verbeterd de veiligheid van diesel bij koude omstandigheden en is het hele jaar door te gebruiken

 

ERC Diesel Power Additief is ontworpen voor het hele jaar door, regelmatig gebruik en voor gebruik in alle dieselmotoren geschikt (ook met DPF) en met alle minerale diesel kwaliteiten.

Artikel nr. 53-0161-04-ERC

Systeem Reiniger Dieselmotoren

 • Systeem Reiniger Diesel

Reinigt en beschermt injectoren en het brandstofsysteem met een sterk geconcentreerde reinigingspakket.

ERC Systeem Reiniger Dieselmotoren biedt een eenvoudige manier om de motor te reinigen en een lager brandstofverbruik. Hij verwijderd typische verontreiniging in dieselmotoren en voorkomt nieuwe aanslag.

Het effect

Door aankoeking aan de injectoren is er een stijging van het brandstofverbruik. Geïntroduceerd of gevormd door de aanwezigheid van water en zuurstof in het brandstofsysteem, corrosie in componenten kan de bedrijfszekerheid van het gehele brandstofsysteem beschadigen. ERC Systeem Reiniger Dieselmotoren reinigt vuile injectoren en beschermt het brandstofsysteem tegen corrosie.

Het resultaat

ERC Systeem Reiniger Dieselmotoren elimineert alle vervuiling en de beschermende stoffen in de speciale reiniger die voorkomen dat er corrosie van metalen wordt veroorzaakt door vocht en zuurstof.

ERC Systeem Reiniger Dieselmotoren:

 • reinigt injectoren, brandstofpomp, het gehele brandstofsysteem door verwijderen van vervuiling en zorgt weer voor het volledige motorvermogen
 • doormiddel van een schoon injectiesysteem, zorgt voor een lager brandstofverbruik, milieuvriendelijk positieve verbranding en bedrijfszekerheid
 • beschermt de motor, vermindert aanslag door geoptimaliseerde injectie
 • beschermt tegen corrosie
 • geschikt voor roetfilter (DPF)

 

De ERC Systeem Reiniger Dieselmotoren is bedoeld voor eenmalig gebruik en voor alle diesel en super diesel kwaliteiten (ook DPF).

Artikel nr. 53-0170-04-ERC

CatClean

 • CatClean

Concentraat voor de regeneratie van roetfilters.

ERC CatClean reinigt vervuilde roetfilters door katalytische verlaging van de ontstekingstemperatuur.

The effect

Roet in de roetfilter branden zonder het gebruik van een additief pas bij een temperatuur van 500-600 °C Deze waarden worden niet bereikt bij normaal bedrijf. ERC CatClean werkt katalytisch en verlaagt de ontstekingstemperatuur van het roet tot ongeveer 350 °C, dus zelfs bij lage belasting en navenant lagere temperaturen een continue verbranding van roet is gewaarborgd.

Het resultaat

ERC CatClean zorgt voor een permanent additief gebaseerd op roetfilter regeneratie tijdens het gebruik. Zonder onderhoud, de levensduur en problemen van het filter worden stabiel gehouden door directe verbranding van de afgezette roetdeeltjes. ERC CatClean is geschikt voor alle filtermateriaal en verandert de diesel kwaliteit niet.

ERC CatClean:

 • zorgt voor een continue verbranding van roet
 • verlaagt de ontstekingstemperatuur van het roet naar 350 ° C
 • werkt als katalysator
 • geschikt voor een dieselmotor / generator met apart regeneratie systeem

 

ERC CatClean garandeert een kosten- en tijdbesparende filterregeneratie met dramatische voordelen voor het milieu en resulteert in een betere verbranding en roet vermindering.

1 liter ERC CatClean gedoseerd aan 1000 liter dieselbrandstof.

Artikel nr. 53-0175-05-ERC

Bio Diesel Additief

 • Bio Diesel Additief

De probleem oplosser bij het gebruik van biodiesel.

ERC Bio Diesel additief stabiliseert biodiesel voor langere houdbaarheid, beschermt de motor tegen corrosie en zorgt ervoor dat het injectiesysteem schoon word gehouden.

Het effect

Biodiesel is een milieuvriendelijk en levensvatbaar alternatief voor aardolie gebaseerde diesel. Echter kan er als gevolg van lagere oxidatiestabiliteit verhoogde koolstofresten optreden op de zuigers en de inlaat- en uitlaatkleppen, dat weer het brandstofverbruik verhoogt en motorprestatie verminderd. Een grotere capaciteit van de bio-diesel met water kan corrosie in de tank gebied en een microbiële aanval - zelfs door schimmels - bevorderen en een gevaar voor de operationele veiligheid van het gehele brandstofsysteem.

Het resultaat

ERC Bio Diesel Additief 1: 1000 stabiliseert de brandstof, bescherm alle metalen delen tegen corrosie en zorgt voor de schoonhouding van de injectie en de zuiger. Het bevat oxidatie stabilisator voor het stabiliseren van de biodiesel gedurende lange tijd en onder extreme stress als gevolg van thermische belasting en deellast. Corrosie inhibitoren dienen er voor om de metalen oppervlakken te beschermen, maar ook katalytische ontleding effecten te voorkomen. Reinigingsmiddelen houden de in -en uitlaat kanalen schoon en beschermen de zuigers tegen vervuiling.

ERC Bio Diesel Additief 1: 1000:

 • beschermt tegen corrosie van metaaloppervlakken
 • zorgt voor de operationele veiligheid van het gehele brandstofsysteem
 • houdt injectoren, injectiepomp en het hele brandstofsysteem schoon
 • voorkomt nieuwe vervuiling en zorgt voor volledige functionaliteit van het inspuitsysteem
 • vermindert het brandstofverbruik en zorgt voor verhoogd motorvermogen
 • zorgt voor een betere koude start door schone injectie-eenheden, een milieuvriendelijkere verbranding en verhoogde operationele veiligheid
 • beschermt de motor en vermindert nagelen door geoptimaliseerde injectie

 

ERC Bio Diesel Additief 1: 1000 is voor alle kwaliteiten biodiesel (koolzaad methyl ester, etc.) aangepast en geconfigureerd voor een reguliere aanvraag.

Artikel nr. 53-0400-04-D